Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мигачите на 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с мигачите на 147

Здравейте!Имам следния проблем.Релето на мигачите започна да цъка много бързо.Интервала на мигане на мигачите не се е променил,мигат си нормално.Само релето цъка бързо и стрелките на таблото.Установих, че когато извадя бушона за таблото (F53,10А) релето започва да мига нормално, но изгасват всички мигачи и дисплеите по таблото + стрелките за индикация.
    Проблем с мигачите имам от както съм купил колата и по точно 2 пина от бодито не даваха контакт.Реших нещата като пуснах ток от други 2 към неработещите.От тогава ми се е случвало да ми зацъка по-бързо релето, но беше рядко.Сега е постоянно така и даже като пускам аварийните усещам леко примигване на плафона.Ако някой има идея ще съм благодарен за информацията!Поздрави за сега,черпенето после.��
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
    164, 156, GTV V6 turbo 🏎, 147 - ex 🚘

бързото мигане обикновено означава че има изгоряла крушка.
    точка

Comment

Не,всички си светят.Даже като извадя буксите от бодито продалжава да цъка бързо.

Comment

Никои ли няма идея?

Comment

Пробвай с друго реле..
          156SW 1.9JTD 85kW `02

Comment

Така беше и при мен......накрая изгоря релето.
            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
              Така беше и при мен......накрая изгоря релето.
              И какво стана?
              Проблема е, че релето е запоено и не се сменява....

Comment

Първоначално публикувано от DEGWEED Покажи съобщение
                И какво стана?
                Нещо смених ама не помня какво.....
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

И какво стана?
                  Колега 147 няма реле за мигачите,т.е. има реле но то е само и единствено за звука Мигачите се управляват от чипове/контролери/ кои след време просто дават фира,случва се рядко но се случва.Предполагам,че при теб проблема е такъв,но не мога да съм сигурен,защото не знам на кои крака на бодито си пускал ток,за какво са,от къде си взел ток ......................

П.С.Правил съм на една 147 мигачите,но при нея проблема беше друг,оставаха да светят постоянно
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Колега 147 няма реле за мигачите,т.е. има реле но то е само и единствено за звука Мигачите се управляват от чипове/контролери/ кои след време просто дават фира,случва се рядко но се случва.Предполагам,че при теб проблема е такъв,но не мога да съм сигурен,защото не знам на кои крака на бодито си пускал ток,за какво са,от къде си взел ток ......................

П.С.Правил съм на една 147 мигачите,но при нея проблема беше друг,оставаха да светят постоянно
                    Здрасти.Ами проследих на кои пинове са всички мигачи и взех ток от тях.Не работеха преден ляв и заден десен мигач, и аз съответно взех ток от преден десен и заден ляв мигач.Става дума за ток от куплунзите на бодито,а не от самите букси на мигачите(т.е. жичките на неработещите мигачи са отрязани).Чудех се дали е възможно това да не е проблема защото не товари достатъчно релето.???Странното е, че когато извадя куплунзите на които са мигачите от бодито,релето продължава да си цъка бързо.Когато извадя бушона,който в книжката пише че е за таблото,а не за мигачите,те спират да светят заедно с таблото и релето започва да цъка нормално.

П.С.
                    Тези чипове къде се намират(на бодито ли)?Сменяват ли се само те?....
                    Last edited by DEGWEED; d.m.y г., 00:50.

Comment

Здрасти.Ами проследих на кои пинове са всички мигачи и взех ток от тях.Не работеха преден ляв и заден десен мигач, и аз съответно взех ток от преден десен и заден ляв мигач.Става дума за ток от куплунзите на бодито,а не от самите букси на мигачите(т.е. жичките на неработещите мигачи са отрязани).Чудех се дали е възможно това да не е проблема защото не товари достатъчно релето.???Странното е, че когато извадя куплунзите на които са мигачите от бодито,релето продължава да си цъка бързо.Когато извадя бушона,който в книжката пише че е за таблото,а не за мигачите,те спират да светят заедно с таблото и релето започва да цъка нормално.

П.С.
                      Тези чипове къде се намират(на бодито ли)?Сменяват ли се само те?....
                      На бодито са да,намират се в единия ъгъл,два 24 кракови/мисля че толкова бяха,може и да бъркам/чипа,единия е за мигачите и се сменява само той,имай предвид че може и някое транзисторче да е думнало,ако се занимаваш с такива работи смени чипа и зад него от другата страна на платката има транзистори много малки,провери ги да не е думнал някой.Иначе предполагам че сега проблема ти е от точно това,просто си вързал повече крушки на един канал и най вероятно почва вече тотално да дава фира контролера,просто вътре в бодито и в самия контролер тока е изчислен например за една крушка а ти си вързал по 2 на канал.Скоро отварях на една 147 бодито за проблем с габаритите,по същата схема като твойта 2 крушки вързани на един канал,защото някога другия канал се е прецакал,и контролера на габаритите направо беше гръмнал с пламък
                      Last edited by Mury; d.m.y г., 06:46.
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        На бодито са да,намират се в единия ъгъл,два 24 кракови/мисля че толкова бяха,може и да бъркам/чипа,единия е за мигачите и се сменява само той,имай предвид че може и някое транзисторче да е думнало,ако се занимаваш с такива работи смени чипа и зад него от другата страна на платката има транзистори много малки,провери ги да не е думнал някой.Иначе предполагам че сега проблема ти е от точно това,просто си вързал повече крушки на един канал и най вероятно почва вече тотално да дава фира контролера,просто вътре в бодито и в самия контролер тока е изчислен например за една крушка а ти си вързал по 2 на канал.Скоро отварях на една 147 бодито за проблем с габаритите,по същата схема като твойта 2 крушки вързани на един канал,защото някога другия канал се е прецакал,и контролера на габаритите направо беше гръмнал с пламък
                        Колега благодаря много за инфото.Има светлина в тунела
                        Другия проблем е, че не се занимавам с такива работи и не са ми особено ясни.Би ли ме насочил към някои или ти ако имаш възможност да го погледнеш?И с колата ли трябва да съм или само бодито може да се гледа свалено!???

Comment

ами ето, нямаш крушки на някой канал и затова ти цъка бързо релето. върни инсталацията в заводския вариант преди да е станал по-голям проблем.
                          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            ами ето, нямаш крушки на някой канал и затова ти цъка бързо релето. върни инсталацията в заводския вариант преди да е станал по-голям проблем.
                            По скоро не е от това, защото когато направих интервенцията с прехвърлянето на ток, релето си цъкаше нормално.Много рядко цъкваше бързо и пак нормализираше.Това ме кара да си мисля че се е скапал тоя чип дето казва колегата Mury.Може да пробвам да го върна както е било ма тогава оставам без 2 мигача....
                            Last edited by DEGWEED; d.m.y г., 10:25.

Comment

то е ясно че се е скапал и без смяна няма да минеш.
                              въпроса е че има следене на товара и цъкането бързо е сигнал за теб че има нещо нередно по мигачите. затова е направено да цъка бързо. като искаш тури по едно съпротивление 5ома на отрязаните кабели на релето и ще почне да цъка нормално. въпроса е че сега си натоварил здравите канали двойно и ги брой пътници и тях. тогава съвсем ще останеш без мигачи.
                              точка

Comment

Working...
                              X